Camper kopen? Het nieuwe 2022 aanbod campers (2022)

Hoe kiest u een camper als u een camper wilt kopen?

Bij ons in de showroom begint een camper kopen altijd met een aantal centrale vragen. Het is belangrijk dat u duidelijk heeft waar u naar op zoek bent zodat u doelgericht en op een praktische manier campers kunt bekijken en beoordelen. Het laten leiden door emotie als u een camper koopt kan er namelijk toe leiden dat u een camper koopt die toch niet helemaal geschikt is voor uw behoeften. Daarom raden wij aan om uzelf eerst een aantal vragen te stellen.

Hoe gaat u uw camper gebruiken? Denk daarbij aan:

 • Gaat u vele weekend tripjes maken of gaat u 9 maanden in het jaar van huis?
 • Bezoekt u veel steden of wilt u langere tijd in de natuur zijn?
 • Staat u vaak vrij of gaat u altijd naar een camping?
 • Wilt u de camper ook als dagelijks vervoermiddel gebruiken?

Daarnaast is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen die meer duidelijkheid kunnen geven over de geschikte camper indeling.

(Video) Camper review Hobby Vantana De Luxe K60 FT model 2022

 • Met hoeveel personen rijdt en slaapt u in de camper?
 • Gaan de kinderen of kleinkinderen mee in de camper?
 • Is het belangrijk dat er een aparte douche en toilet ruimte is of doucht u nauwelijks in de camper?

Naar aanleiding van deze vragen kunt u al een heel eind op weg geholpen worden in uw zoektocht. Hieronder zullen we verdere uitleg geven van de mogelijkheden waar u keuzes in zult moeten maken wanneer u een camper kopen overweegt.

Welk type camper past bij mij?

Campers zijn onder te verdelen in 4 verschillende typen, de integraal camper, half-integraal camper, alkoof camper en buscamper. Bij een camper kopen is het aan te raden het verschil tussen deze camper typen te weten. Dit zal de keuze al een stuk overzichtelijker maken. Klik op het type camper als u meer over het camper type wilt weten;

 • Integraal camper;
 • Half integraal camper;
 • Alkoof camper;
 • Buscamper.

Uiteraard is het belangrijk om bij het maken van een keuze verschillende campertypes te bekijken om zo zelf de voor- en nadelen te ervaring. Daarnaast heeft de het campertype invloed op de indeling van de camper en hoeveel ruimte er is in de camper.

Welke camper indeling past bij mij?

De indeling van uw camper is erg bepalend voor uw vakantie. Zo kunt u variëren met een aantal componenten in de camper. Let daarom bij het bekijken van campers op de verschillende bedden, keuken indeling, kastruimte, zithoek en douche en toilet.

(Video) ELDIS AUTOQUEST 196 #TMD #MOTORHOMES

De bed indeling van een camper heeft het meeste impact op hoe de camper verder is ingericht m.b.t. de keuken, douche & toilet en zithoek, daarom de verschillende bed indelingen op een rijtje:

Camper met frans bed

Een frans bed is een tweepersoonsbed wat in de lengte geplaatst is. Naast het bed is altijd een ruime douche en toilet te vinden. Het bed is laag en makkelijk instapbaar waardoor deze indeling voor een ruimtelijk gevoel zorgt in de camper. Meestal heeft dit bed een afgeronde hoek.

Camper met dwarsbed

Een dwarsbed is een bed in de breedte achterin de camper. Het dwarsbed is vaak hoog waardoor er een grote bagageruimte onder het bed ontstaat, maar kan ook lager ingezet zijn. Een dwarsbed wordt vaker in compacte camper modellen gehanteerd en is een efficiënte indeling m.b.t. tot ruimtegebruik.

Camper met Queensbed

Een queensbed is een laag tot middelhoog lengtebed midden achterin de camper waar u links en rechts omheen kunt lopen. Het bed raakt de linker en rechter zijwanden niet. Deze opstelling oogt ruimtelijk. De hoogte van het queensbed heeft invloed op de bagageruimte eronder. Naast het bed is aan beide zijden ruimte voor een hangkast. Voor het queensbed is de douche en toilet geplaatst

(Video) 2015 BURSTNER 55 EDITION #TMD #MOTORHOMES

Camper met twee enkele (aparte) bedden

Twee aparte bedden in een camper betekent dat er een enkel bed in de lengte aan beide zijwanden gemonteerd is, hier kunt u tussendoor lopen of u vindt hier een opstapje tot het bed als dit een hoog bed is. Vaak wordt het bed achterin de camper geplaatst. Met twee enkele bedden achterin bestaat vaak de optie om een middenschot uit te trekken waardoor er een kingsize 2 persoonsbed van te maken is. Bij hoog geplaatste bedden is er extra bagageruimte in de garage en een hangkast onder 1 van de bedden.
Ook is het mogelijk om een opstelling van 2 enkele bedden met daarachter over de hele breedte van de camper een ruime douche en toilet opstelling te kiezen. Dit zijn 2 aparte bedden waar u tussendoor kunt lopen. De instap in deze bedden is laag.

Camper met hefbed

Een hefbed is een bed wat met een hef effect naar beneden gehaald wordt en tegen het plafond verdwijnt indien het niet gebruikt wordt. Het hefbed zit bij half integrale campers boven de zithoek en bij integraal campers in de cabine. Een hefbed wordt vaak als 2e bed gebruikt bij vierpersoons campers, maar er zijn ook campers met enkel een hefbed.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een camper?

Welk rijbewijs u nodig heeft voor een camper hangt af van het gewicht. De meeste campers te koop in Nederland hebben een maximaal laadgewicht van 3500 kg. waardoor u de camper kunt besturen met een B rijbewijs. Let bij een camper kopen daarom altijd op het leeggewicht van de camper en tel daarbij op het gewicht van de extra accessoires die u toevoegt. U wilt natuurlijk genoeg gewicht overhouden om al uw spullen mee te nemen op vakantie zoals bijv. elektrische fietsen.
Meestal is er een mogelijkheid om de toegestane maximum massa te verhogen, waardoor u de camper zwaarder mag beladen, echter heeft u dan wel een C of C1 rijbewijs nodig.

Motorisering en versnellingsbak

Als u een camper koopt is het ook belangrijk om te bedenken welk motorvermogen de camper heeft en of u de voorkeur aan handgeschakeld of automaat geeft. Tegenwoordig worden campers vaker standaard geleverd met voldoende motorvermogen, in het verleden was dit nog wel eens anders. Met name als u de voorkeur geeft aan een automatische versnellingsbak wilt u dat het motorvermogen toereikend is. Dethleffs en Sunlight campers worden als fabrieksstandaard met 120 PK geleverd. U kunt zelf de keuze maken voor een zwaardere motor. Onze huurcampers worden standaard geleverd met 140 PK.

(Video) Caravan review Hobby MAXIA 495 UL model 2022

Wat kost een camper kopen eenmalig en jaarlijks?

Om een camper te kopen is het belangrijk om duidelijk te hebben welke kosten hier allemaal bij komen kijken. Naast de aanschaf van de camper heeft u namelijk ook jaarlijkse kosten aan het onderhoud en de stalling. Om een duidelijk kostenplaatje te hebben is het belangrijk om de kosten vooraf te berekenen, denk daarbij aan: camperverzekering, camperstalling, wegenbelasting en onderhoud aan uw camper.

Bekijk onze camper occasionsom een idee te krijgen van de verschillende prijzen.

Tip: Wegenbelasting Camper

Naast de standaard punten zijn er natuurlijk altijd bijzonderheden. Een tip van ons is dan ook om bij de aanschaf van een nieuwe camper goed de wegenbelasting in de gaten te houden. Wanneer u de eerste wegenbelasting acceptgiro in de brievenbus ontvangt moet u via het formulier bijzondere tarieven voor motorrijtuigenbelasting aangeven dat het om een camper gaat. Dit moet goed gedocumenteerd worden en met foto’s van de binnen- en buitenzijde van de camper aangetoond worden. Indien u dit niet op tijd aangeeft betaalt u mogelijk teveel wegenbelasting.
Indien u een ex-huurwagen aanschaft wordt het juiste belastingtarief automatisch door de belastingdienst geregeld.

Eenvoudige of luxe camper kopen?

U kunt alle kanten op. Van luxe campers, tot eenvoudige modellen. Iedere camper is uit te breiden met verschillende camper accessoires zodat u uw camper zo luxe en uitgebreid mogelijk kunt maken. Bekijk onze camper accessoires online of kom langs voor advies.

(Video) Caravan review Hobby Excellent 460 SL modeljaar 2022

Gaat u een camper kopen dan is het belangrijk om verschillende campers van binnen te bekijken. Bij ons in de showroom in Almere is dat mogelijk. Wij hebben verschillende camper modellen, zowel nieuwe campers als gebruikte campers. In onze showroom vindt u verscheidene Dethleffs en Sunlight camper modellen. Alleen door campers te bekijken krijgt u een beter idee van wat het best aansluit bij uw wensen.

Camper kopen nog even een stap te ver?

Wilt u nog even geen camper kopen of twijfelt u nog over de indeling? Dan is het aan te raden eerst een camper te huren, om er zo achter te komen hoe de camper tijdens de vakantie bevalt. Een camper huren kan via onze camper huren pagina.

FAQs

Waar zijn campers het goedkoopst? ›

Goedkopere nieuwe en jonge campers uit Duitsland

Het is namelijk geen geheim dat de prijzen voor nieuwe en jonge campers in Duitsland een stuk lager liggen dan de prijzen in Nederland. Vooral een nieuwe camper en jonge campers met lage kilometerstanden zijn in Duitsland aanzienlijk goedkoper dan in Nederland.

Wat is kwalitatief de beste camper? ›

Kwaliteitsbeoordeling Top 1-10 Camperland
PlaatsMerk
1Morelo
2Concorde
3Niesmann+Bischoff
4Frankia
1 more row
9 Jan 2021

Wat kost een nieuwe camper voor 2 personen? ›

De prijs van een camper is van enorm veel factoren afhankelijk; nieuw of tweedehands, bouwjaar, merk, comfort, kilometerstand… gemiddeld genomen kun je stellen dat een camper tussen de 15.000 en 150.000 euro kost.

Wat is de goedkoopste nieuwe camper? ›

De Sunlight Cliff 540 is een van de goedkoopste nieuwe buscampers op de markt. De Fiat Ducato is vrij karig uitgerust, maar wel meteen goed bruikbaar als camper. De prijs van een standaardbuscamper kan met opties snel oplopen tot wel €100.000.

Wat zijn de nadelen van een camper? ›

Het grootste nadeel van' een camper is vooral het prijskaartje. In de aanschaf zijn campers al snel twee keer zo duur als een caravan. Natuurlijk kun je ze tweedehands kopen, maar dan nog zijn ze aanzienlijk duurder.

Wat is de beste camper voor 2 personen? ›

Een van de populairste opties voor een camper voor 2 personen is een buscamper. In tegenstelling tot de traditionele opbouw camper wordt bij deze het interieur in een bestaande bestelbus ingebouwd. De buscamper is dus veel compacter, maar heeft ook alle voorzieningen zoals de mobilhome.

Wat is de meest verkochte camper? ›

Al met al is de Hymer BMC T 600 – exact de camper waar wij momenteel mee rondrijden – het meest verkochte model. Met 343 geregistreerde campers in Nederland staat Hymer op 2 in de top 5 campers 2021.

Wat is de levensduur van een camper? ›

Veel tweedehands campers hebben een gemiddelde van 50.000 km op de teller, wat niets is als je weet dat dergelijke motoren tot 350.000 km kunnen meegaan.

Wat is de Mercedes onder de campers? ›

De HYMER B-klasse MasterLine I is de camper onder de campers, toptechnologie zonder compromissen en een weergaloos design, gecombineerd op het nieuwe Mercedes-Benz-Sprinter-motorrijtuig.

Is wonen in een camper goedkoper? ›

Lage kosten: Een camper is vergeleken met een huis of appartement natuurlijk een stuk goedkoper. Veel lagere vaste lasten om rekening mee te houden. Vrijheid: Bij vrijheid zul je snel denken aan het gaan en staan waar je wilt, maar een camper zorgt natuurlijk voor veel meer vrijheid.

Wat kost een camper van 10 jaar oud? ›

Voorbeeld kosten van een caravan per jaar

Een caravan van 10 jaar oud kost geen 40.000 maar eerder iets van 15.000 euro - en dan heb je echt een hele luxe.

Is een camper waardevast? ›

Klassieke campers bijvoorbeeld, hebben eigenlijk geen waardevermindering en kunnen in sommige gevallen zelfs meer waard worden in de loop van tijd. Bij nieuwere campers is de afschrijving (naast de brandstofkosten) een van de hoogste jaarlijkse kostenposten.

Wat is beste tijd om camper te kopen? ›

Vraag en aanbod. Dit heeft te mede te maken met vraag en aanbod. Een kampeervoertuig aan de man brengen is in het voorjaar geen enkel probleem, maar omdat er rond deze periode heel veel campers en caravans te koop worden gezet is het aanbod veel groter.

Wat kost een redelijke camper? ›

Camperprijzen variëren enorm, maar gemiddeld kun je denken aan € 40.000 tot € 80.000 voor een nieuwe camper. Een tweedehands exemplaar is voordeliger; voor een camper van een paar jaar oud betaal je bij Van Acht campers tussen de € 40.00 tot € 60.000 euro.

Waar moet je opletten bij een camper kopen? ›

13 tips voor het kopen van een tweedehands camper
 1. Denk na: wat zoek ik precies? ...
 2. Verwacht géén nieuwe! ...
 3. Laat een aankoopkeuring uitvoeren. ...
 4. Let op de garantie. ...
 5. Vraag om de onderhoudshistorie. ...
 6. Let op vochtproblemen. ...
 7. Controleer het leefgedeelte. ...
 8. Maak een flinke proefrit.

Waarom mag je niet in een camper wonen? ›

Wie permanent in een camper wil wonen, moet wel voldoen aan de Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP), waarin staat dat het verplicht is een adres op te geven bij de gemeente. Dat kan het woonadres zijn, maar wie zo'n adres niet heeft, kan ook een briefadres opgeven, een zogenaamd postadres.

Hoe zuinig rijden campers? ›

Half-integraal en integraal campers zijn iets zuiniger en rijden normaliter tussen de 8 en 11 kilometer per liter. De vaak kleinere en lichtere buscampers rijden het zuinigst; hiermee kunt u tussen de 1:9 en 1:13 halen.

Waarom is een camper zo duur? ›

Je krijgt een product die enorm goed is afgewerkt. Je koopt niet alleen een vervoermiddel, het is je verblijfplaats voor lange dagen. Het moet er goed uit zien en duurzaam zijn. Voor de bestuurder zitten er allerlei hulpmiddelen in, zoals parkeercamera's, cruise-control en navigatie.

Wat kost een camper aan wegenbelasting en verzekering? ›

Totaaloverzicht jaarlijkse kosten camper
Motorrijtuigenbelasting (diesel - geen fijnstoftoeslag, zonder schorsen)€ 908,-
Camperverzekering (WA + Volledig Casco, maximale korting)€ 507,-
Doorlopende reisverzekering, pechhulp, repatriëring en vervangend vervoer€ 112,-
Stalling€ 500,-
8 more rows

Hoe lang wachten op nieuwe camper? ›

Als je een camper geheel volgens jouw configuratie nieuw wilt hebben moet je hem wel bestellen. Normaal gesproken is de lever tijd van een camper voor het volgende jaar ook ongeveer minimaal 9 maanden, nu door Corona komen er (tot nu toe) 4 maanden bij.

Wat is de populairste camper van Nederland? ›

De meest verkochte camper van Nederland is – net als vorig jaar – de Weinsberg CaraCompact Edition Pepper, overigens ook een camper uit de Knaus-stallen, want Weinsberg is het tweede campermerk van Knaus.

Is het verstandig om een oude camper te kopen? ›

Of het dus verstandig is om een oudere camper te kopen hangt er van af. Als u met de camper alle binnensteden in wilt is het niet verstandig. Als u er vanuit gaat dat in binnensteden toch weinig parkeerruimte is en u vindt het geen probleem om met de fiets of openbaar vervoer te gaan dan kan het verstandig zijn.

Wat zijn de beste campervans? ›

De 10 beste buscampers om in 2021 te kopen
 • Adria Active MPC. ...
 • Westfalia James Cook Classic. ...
 • Bürstner Copa. ...
 • Frankia Yucon. ...
 • Bürstner Eliseo. ...
 • Malibu Van Familiy-for-4. ...
 • Volkswagen Transporter T7. ...
 • Challenger V210 Road Edition.

Welke camper is het meest geschikt voor lange mensen? ›

Peugeot Boxer Spazio 3 RollOverLiftBed lengte bed voor lange mensen. Deze Peugeot Boxer is omgebouwd tot een camper voor lange mensen, het RollOverLiftBed® met lengte bed krijgt een bed lengte aan 1 zijde van 214cm en aan de andere zijde 200cm, ook krijgt deze camper een comfortabele stahoogte van 214cm.

Hoe lang gaat een Huishoudaccu van een camper mee? ›

de kwaliteit van de accu, hoe vaak de accu wordt gebruikt en hóé u de accu gebruikt. Gemiddeld wordt er een levensduur van zo'n 4 tot 8 jaar geschat voor een accu.

Hoe lang mag ik nog rond rijden met mijn oude diesel camper? ›

- Toegang tot de milieuzone voor alle dieselvoertuigen met emissieklasse 4 of hoger (in 2025 gaat het om voertuigen van 20 jaar en ouder). - Toegang tot de milieuzone voor alle dieselvoertuigen met emissieklasse 5 of hoger (in 2025 gaat het om voertuigen van 15 jaar en ouder).

Wat is het gemiddelde verbruik van een camper? ›

De gemiddelde camper rijdt ongeveer 1 liter op 4 of 5 kilometer. Huur je een hele grote motorhome bus type camper? Dan ligt het brandstofverbruik rond de 1 liter op 3 kilometer.

Wat is het beste onderstel voor een camper? ›

De Fiat Ducato is al sinds jaar en dag hét meest gebruikte chassis in de camperwereld... en dat is niet voor niets! De Fiat Ducato is een kwalitatief degelijk onderstel en is de enige bestelbus welke vanaf de ontwerptafel ook ontworpen wordt met het oog op de camperbranche.

Waarom Fiat Ducato voor camper? ›

De Ducato van Fiat is al jaren de meest toegepaste basis als chassis voor de camper. Dit komt omdat de basis van een Fiat camper goed is te bewerken voor camperfabrikanten en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. Mercedes staat bekend om zijn perfecte afwerking van het chassis.

Hoe spreek je het woord Hymer uit? ›

Hymer (uitgesproken als Huum-er), voluit Hymer Group, is een Duits bedrijf dat onder verschillende merken caravans en campers produceert.

Hoe vaak weg met camper? ›

Meestal mag je een camper of caravan drie dagen op de openbare weg parkeren. Let op: in de APV staat 'parkeren' omschreven als 'te plaatsen of te hebben'.

Waar mag je vrij wonen? ›

Als Nederlander mag u vrij wonen en werken in de landen van de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland. In deze landen geldt het recht van vrij verkeer. Dat betekent dat u als Nederlander in deze landen mag wonen, werken en studeren.

Hoe lang mag een camper op een parkeerplaats staan? ›

Caravan en camper niet langer dan 3 dagen voor de deur

In de meeste gemeenten mag uw caravan of camper maximaal 3 achtereenvolgende dagen op een openbare plek geparkeerd staan. Deze regeling is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van een gemeente.

Hoe vaak per jaar mag je een camper schorsen? ›

Als u besluit uw kampeerauto voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u deze voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Tijdens de schorsing mag uw kampeerauto niet op de openbare weg staan of rijden. U hoeft in die periode geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Hoe betaal je een camper? ›

Heb je genoeg spaargeld, dan hoef je natuurlijk niet na te denken over hoe je de camper financiert. Heb je dat niet, dan heb je twee opties: een camper op afbetaling of geld lenen. Omdat een dealer vaak hoge rente vraagt als je een camper op afbetaling koopt, raden wij aan te lenen middels een persoonlijke lening.

Hoeveel campers worden er gestolen? ›

Jaarlijks worden er gemiddeld 105 campers met een Nederlands kenteken gestolen. Opvallend is dat er veel van Noord-Hollandse eigenaren tussenzitten. "Een van de verklaringen daarvoor is dat daar een bende actief was", vertelt André Bouwman van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Hoeveel kilometer mag je per jaar rijden met een camper? ›

Veel camperverzekeraars stellen een limitiet aan het aantal kilometers dat per jaar gereden mag worden met de camper. Zo zijn er camperverzekeraars die in de polis hebben opgenomen dat er maximaal 10.000, 15.000 of 20.000 kilometer per jaar mag worden gereden met de camper.

Wat kost een aankoopkeuring camper? ›

Een aankoopkeuring camper kost slechts € 189. Na afloop ontvang je naast het keuringsrapport, ook persoonlijk advies door een onafhankelijke expert. Hiermee voorkom je een miskoop en weet je precies hoe de staat van jouw toekomstige camper is. Maak direct een afspraak voor jouw onafhankelijke aankoopkeuring.

Welke motor kiezen voor mijn camper? ›

Merken van motoren voor motorhomes en campers
model 2023CCType
Fiat Ducato2.2Multijet 3
Fiat Ducato2.2Multijet 3
Ford Transit2.0EcoBlue
Ford Transit2.0EcoBlue
19 more rows

Wat kost een nieuwe camper voor 4 personen? ›

Campers zijn gemakkelijk te besturen, heerlijk comfortabel en betaalbaar. U kunt gemakkelijk meer dan 60.000 euro betalen voor een complete camper, of zelfs meerdere keren dat bedrag. Maar u kunt ook een tweedehands camper voor 4 personen kopen voor slechts 35.000 euro, of de prijs van een gezinsauto.

Wat moet je echt hebben in een camper? ›

Belangrijke items op je paklijst camper
 • Paspoorten en/of ID-kaarten.
 • Rijbewijs en kentekenbewijs.
 • Vignetten en/of milieustickers.
 • Zorgverzekeringspasje en eventueel vaccinatieboekje.
 • Bankpas, creditcard en apparaatje voor internetbankieren.
 • Smartphone met oplader.
 • Groene kaart voor kamperen.
29 Apr 2021

Wat is onmisbaar in een camper? ›

Net als een camper toilet is een camper douche onmisbaar als je in de vrije natuur wil kamperen. Je kunt ervoor kiezen om deze in je camper in te bouwen. Maar als je net als wij ruimte wil besparen en zo min mogelijk vocht in de camper wil biedt een buitendouche uitkomst.

Wat is verplicht in een camper? ›

Je bent verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidshesjes in de camper te hebben en de veiligheidshesje moeten binnen handbereik zijn. Wanneer de camper langs de weg staat door pech of een ongeluk is de bestuurder verplicht om een veiligheidshesje te dragen.

Hoe kan ik het beste een camper financieren? ›

Het financieren van uw camper

Er zijn meerdere manieren om een camper te financieren: Betaal uw camper met spaargeld. Sluit een persoonlijke lening af om budget te creëren. Geld lenen voor een camper middels een doorlopend krediet.

Hoeveel kost het om te leven in een camper? ›

Vaste kosten
Zorgverzekering€180,-
Boodschappen (eten)€250,-
Bankrekening pakketkosten€2,80
Totaal per maand:€579,80
Totaal per jaar:€6967,60
5 more rows

Wat is een betaalbare camper? ›

Drie betaalbare tweedehands campers voor minder dan 20.000 euro
 • Volkswagen Transporter T4 Multivan 14.950 euro.
 • Fiat Moncayo 10 15.950 euro.
 • Mercedes-Benz Westfalia Marco Polo 19.900 euro.
25 Jul 2021

Hoe waardevast is een camper? ›

Bij oudere campers is de afschrijving veel minder tot niks. Klassieke campers bijvoorbeeld, hebben eigenlijk geen waardevermindering en kunnen in sommige gevallen zelfs meer waard worden in de loop van tijd. Bij nieuwere campers is de afschrijving (naast de brandstofkosten) een van de hoogste jaarlijkse kostenposten.

Kun je permanent wonen in een camper? ›

Wie permanent in een camper wil wonen, moet wel voldoen aan de Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP), waarin staat dat het verplicht is een adres op te geven bij de gemeente. Dat kan het woonadres zijn, maar wie zo'n adres niet heeft, kan ook een briefadres opgeven, een zogenaamd postadres.

Wat is de zuinigste camper? ›

Half-integraal en integraal campers zijn iets zuiniger en rijden normaliter tussen de 8 en 11 kilometer per liter. De vaak kleinere en lichtere buscampers rijden het zuinigst; hiermee kunt u tussen de 1:9 en 1:13 halen.

Videos

1. Camper review Hobby Optima OnTour Edition V65 GE model 2021
(Cannenburg Caravans en Campers)
2. Camper review Hobby Ontour T70 F model 2021
(Cannenburg Caravans en Campers)
3. Caravan review Fendt Apero 465 TG model 2023
(Cannenburg Caravans en Campers)
4. Camper review Hobby Optima OnTour T65 FL model 2021
(Cannenburg Caravans en Campers)
5. 20.000 EURO verschil tussen een Hymer en een Adria, WAAR zit dat in? - Campingtrend
(Campingtrend)
6. Caravan review Hobby ONTOUR 460 DL model 2022
(Cannenburg Caravans en Campers)

Top Articles

Latest Posts

Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated: 10/11/2022

Views: 6454

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.